Gazeta10

EKSKLUZIVE: Ministria e Gërvallës shkeli ligjin për rekrutimin e 32 diplomatëve të rinj, KM i Shërbimit Civil i kërkon ta anulojë

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës në një proces të jashtëzakonshëm të monitorimit, ka monitoruar procedurat e rekrutimit në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

Në një dokument të siguruar nga Gazeta10, në konkluzionet e monitorimit të këtij këshilli thuhet se MPJ nuk e ka respektuar ligjin në Shpalljen e Rekrutimit për 32 zyrtarë të misionit diplomatik.

Sipas këtyre konstatimeve, shpallja e këtij konkursi është në kundërshtim me Ligjin për Zyrtarët Publikë, neni 17, raporton Gazeta10.

“Konstatim 1: Kolegji i Këshillit konstaton së Shpallja e rekrutimit për tridhjetedy (32) zyrtarë të misionit diplomatik është bërë në kundërshtim me nenin 17 paragrafi 2, 3 dhe 4 të Ligjit Nr.06/L114 për Zyrtarët Publikë. Rrjedhimisht sipas vlerësimit të Kolegjit kjo mënyrë e shpalljes se rekrutimit është në kundërshtim me parimet e pranimit të zyrtarëve publike të përcaktuara me nenin 6 paragrafi 1 dhe 2 të Ligjit Nr.06/L-114 për Zyrtarët Publikë.

Kolegji i Këshillit, po ashtu nga shqyrtimi i shkresave të administruara ka gjetur se procedurës se rekrutimit për tridhjetedy (32) zyrtarë të misionit diplomatik nuk i ka parapri një procedure e brendshme e Iëvizjes paralele në kuadër të shërbimit civil.

Konstatim 2: Shpallja e rekrutimit për tridhjetedy (32) zyrtarë të misionit diplomatik është bërë në kundërshtim edhe me nenin 38 paragrafi 1 të Ligjit Nr.06/L-114 për Zyrtarët Publikë”, thuhet në vendim.

Ky këshill ka rekomanduar Sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë se Punëve të Jashtme dhe Diasporës që të ndërmarr të gjitha veprimet e nevojshme ligjore për anulimin e konkursit, dhe i njëjti të bëhet përmes procedurave të parapara me ligj./Gazeta10

NË FOKUS

polici serb
Bashkëshortja e policit të plagosur në Lloznicë, zbulon detaje të reja
plaku-600x360
“Mu afrua dhe më pyeti”, mediat serbe thonë se ky është personi i fundit që kontaktoi me Faton Hajrizin
IMG_3764
“Në kamerën e dyqanit të tij…” – zbulohen detaje të tjera se si pretendohet se u kap Faton Hajrizi
riu
Në lulen e rinisë/ I riu 24 vjeç u vra pas debatit për muzikën e lartë
lloznice
Dëshmitarët okular tregojnë se çfarë ka ndodhur mbrëmë në Lloznicë
fatonn
Orët e fundit të Faton Hajrizit – sa kilometra i bëri nga vendi ku dyshohet se e vrau policin deri te fabrika ku u strehua
pamjee
Publikohet fotografia e Faton Hajrizit të vrarë
faton-600x360
“Me kaq e përfundoj…” – A ishte një sinjal ‘zhdukja’ e Faton Hajrizit nga TikTok-u?